Pogosta vprašanja

On this page you can find the answers to many questions. If the answer to your question is not listed here, please contact us via our contact page, or call 088-2208822.

Q. Ali so izdelki Attends brez lateksa? +

Da, noben inkontinenčni izdelek Attends ne vsebuje lateksa.

Q. Ali je mogoče izdelke Attends ponovno uporabiti? +

Izdelki Attends so namenjeni enkratni uporabi. Izjema so pričvrstilne spodnje hlače Attends, ki jih je mogoče oprati.

Q. Ali bom moral spremeniti življenjski slog? +

Zdrav življenjski slog lahko pripomore k preprečevanju in zmanjšanju nekaterih težav z mehurjem. Zdravniki svetujejo redno fizično aktivnost in izvajanje vaj za mišice medeničnega dna, kar lahko zmanjša stresno inkontinenco – uhajanje med kašljanjem, smejanjem ali kihanjem. Omejite kajenje – ali še bolje – prenehajte kaditi, saj boste tako omejili kroničen kašelj, ki prav tako vpliva na oslabljen mehur.

Q. Ali vaje za mišice medeničnega dna res pomagajo? +

Da, vaje za mišice medeničnega dna pomagajo, še posebno pri stresni inkontinenci. Tu najdete mnogo vaj, ki jih lahko izvajate vsakodnevno.

Q. Ali se z inkontinenco srečujejo samo starejši? +

Tudi mladi, tako moški kot ženske, imajo lahko oslabljen mehur iz različnih razlogov. Vendar obstaja veliko vidikov staranja (menopavza in težave s prostato), ki lahko vplivajo na zdravje mehurja.

Q. Kako pogosto naj spraznim mehur? +

Večina ljudi sprazni mehur od šest- do osem-krat na dan. Vendar če veliko pijete, ni nenavadno, če morate sprazniti mehur tudi do 10-krat na dan. Pogostejše praznjenje mehurja lahko povzročijo tudi nekatera zdravila, kot so diuretiki za visok krvni tlak.

Q. Kje naj odvržem izdelke Attends? +

Izdelkov Attends ne odvrzite v školjko. Odvreči jih je treba v koš za odpadke oz. kjer je mogoče, v koš za higienske vložke.

Q. Imam oslabljen mehur; ali imam lahko kljub temu spolne odnose? +

Da. Ne dovolite, da oslabljen mehur vpliva na vaše spolno življenje. Z izvajanjem vaj za mišice medeničnega dna boste morda celo ugotovili, da so se vam mišice okrepile.

Q. Kateri izdelek Attends je primeren zame? +

Na voljo je širok nabor izdelkov Attends za vse stopnje in vrste inkontinence. Obiščite naš iskalnik izdelkov, ki je enostaven za uporabo in kjer lahko poiščete najprimernejše izdelke za svoje potrebe.

Q. Kje lahko kupim izdelke Attends? +

Izdelke Attends je mogoče kupiti neposredno pri nas ali na naslovu Boots.com. Poleg tega mnoge lekarne in specializirane trgovine ponujajo izdelke Attends. Za seznam ponudnikov na vašem območju pokličite svetovalno službo Attends na številko 00386(0)1 568 07 62 (od ponedeljka do petka med 8.30 in 17.00).

Q. Kje lahko dobim več nasvetov? +

Če trpite za katero od oblik inkontinence, priporočamo, da se pogovorite z osebnim zdravnikom. Za nasvete o izdelkih lahko pokličete našo svetovalno službo za stranke na številko 00386(0)1 568 07 62 (od ponedeljka do petka med 8.30 in 17.00).

Q. Zakaj ne morem pri oslabljenem mehurju uporabljati higienskih vložkov? +

Higienski vložki so namenjeni vpijanju menstrualne krvi in ne urina. Urin je bolj tekoč in zahteva zelo hitro vpijanje. Tehnologija izdelkov Attends poskrbi za hitro vpijanje tekočine na sredini predloge, kjer je to najbolj potrebno. Zaradi tega izdelki Attends zagotavljajo udobno suhost in diskretnost.

Q. Ali se bo stanje izboljšalo, če bom popil manj tekočine? +

Ne, če pijete manj, je urin bolj koncentriran, zato morate pogosteje sprazniti mehur. Za ohranjanje zdravja je priporočljivo, da spijete od 1,5 do 2 litra vode na dan.